رئیس سازمان غذا و دارو به کیهان خبر داد
شناسایی 12 هزار و توقف فعالیت 300 سایت و گروه اینترنتی عرضه غیرمجاز دارو
معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو گفت: تاکنون حدود ۱۲هزار سایت و گروه عرضه غیرمجاز دارو در فضای مجازی شناسایی و با بیش از ۳۰۰ مورد از آنها برخورد شده است.
به گزارش کیهان، مهدی پیرصالحی در نشست خبری نمایشگاه «ایران هلث»، اظهار داشت: علیرغم آسیبهایی که کمبودهای ارزی و چندنرخی بودن ارز به تولید وارد کرده، در حوزه تجهیزات پزشکی پیشرفتهای خوبی داشتهایم که در نمایشگاه ایرانهلث به نمایش گذاشته شده است. این پیشرفتها بیانگر ظرفیت صادراتی بالای این حوزه است و باید کمک کنیم تا صادرات به هدف یک میلیارد دلاری تعیینشده در برنامه هفتم توسعه برسد.
پیرصالحی با اشاره به نامگذاری سال با عنوان سرمایهگذاری برای تولید، افزود: شرایط موجود تولید، مؤید تحقق این شعار نیست و نیاز است که با اصلاح در حوزههایی همچون ارز، قیمتگذاری و تأمین نقدینگی، شرایط را تغییر دهیم؛ در غیر این صورت، سرمایهگذاری برای تولید فقط در حد شعار باقی میماند.
وی ادامه داد: یکی از راهکارهای رفع مشکل نقدینگی، ارائه تسهیلات بانکی به تولیدکنندگان و همچنین خرید اعتباری ۹۰ به ۱۰ است. در سال گذشته از مجموع سهونیم میلیارد دلار ارز موردنیاز حوزه دارو و تجهیزات، تنها سهمیلیارد و ۱۳۸میلیون دلار تأمین شد که ۴۰۰میلیون دلار کسری داشت. امسال نیز تاکنون در اردیبهشتماه، ارزی تخصیص داده نشده است.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه GDP حوزه سلامت از ۸ تا ۹درصد در دهه ۹۰ به ۳.۸درصد رسیده است، گفت: این کاهش نگرانکننده است و باید مورد توجه سیاستگذاران قرار گیرد.
تعطیلی بیش از 300 سایت
و گروه اینترنتی غیرمجاز عرضه دارو
پیرصالحی در حاشیه این نشست خبری، درباره آخرین آمار مربوط به عرضه غیرمجاز و قاچاق دارو و تجهیزات پزشکی به خبرنگار کیهان اظهار داشت: در موضوع قاچاق دارو و تجهیزات پزشکی، بخشی از آمار مربوط به این حوزه در اختیار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز قرار دارد. اما در زمینه فروش غیرمجاز دارو و تجهیزات پزشکی، ما بهصورت مستمر سایتها و گروههای فعال در فضای مجازی را که در این حوزه فعالیت دارند، تحت نظارت داریم. تاکنون حدود ۱۲هزار سایت و گروه در فضای مجازی شناسایی و رصد شدهاند. بر اساس آمار دقیق که ادارهکل بازرسی ما در اختیار دارد، تاکنون با بیش از ۳۰۰ مورد از این موارد برخورد و فعالیت آنها متوقف شده است.
وی ادامه داد: سایر موارد نیز هماکنون تحت رصد دقیق ادارهکل بازرسی وزارت بهداشت و پلیس فتا قرار دارند. امیدواریم بهزودی و با همکاری و همراهی نهادهای مسئول بهویژه پلیس فتا و قوه قضائیه، اقدامات قانونی لازم در قبال کلیه سایتها و گروههای مجازی فعال در این زمینه انجام گیرد. از ابتدای دوره مسئولیت ما، یعنی در حدود 6ماهه گذشته، تلاشهای قابلتوجهی در این زمینه صورت گرفته و همچنان نیز با جدیت ادامه دارد.
تأمین 70 درصد نیاز بازار تجهیزات پزشکی
با محصولات تولید داخل
گفتنی است، معاون فنی اداره کل تجهیزات پزشکی تجهیزات پزشکی نیز در نشست خبری ایرانهلث اظهار داشت: ایرانهلث جلوه فناوری تجهیزات پزشکی کشور است و درصد عمدهای از نمایشگاه به تولیدات فاخر داخلی اختصاص دارد.
محمدمهدی علاءالدین افزود: هرساله شاهد رونق و اعتلای بیشتر این نمایشگاه هستیم و در سال جاری نیز میز خدمت سازمان غذا و دارو در تمام روزهای برگزاری پاسخگوی تولیدکنندگان خواهد بود تا در صورت وجود موانع بوروکراتیک، موارد بررسی و رفع شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر هزار و 442 شرکت فعال فناور در حوزه تجهیزات پزشکی مشغول فعالیت هستند که هزار و 811 قلم محصول در این حوزه تولید میکنند؛ از نظر تعدادی ۷۰درصد نیاز بازار و از نظر ریالی ۳۱درصد آن از محل تولید داخل تأمین میشود.